Öngyilkos robbantás Kabulban: legalább 15-en meghaltak

A támadó egy robbanóanyaggal megrakott autóval követte el tettét.

MTI
2017. 10. 21. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A merényletnek további négy sebesültje van – mondta el Davlat Vaziri, a védelmi minisztérium egyik szóvivője. Szavai szerint a támadó egy robbanóanyaggal megrakott autóval követte el tettét.

„A katonák éppen távoztak a Marsal Fahim egyetem épületéből, amikor az öngyilkos merénylő célba vette őket, legalább tizenöt katonát megölve” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a robbanásnak további négy sebesültje van.

Alig egy nappal korábban Kabul nyugati részében egy síita mecsetben robbantott egy öngyilkos merénylő, legalább ötvenhat ember halálát okozva. A támadásért az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a felelősséget.

Pénteken a nyugat-afganisztáni Gor tartományban is elkövettek egy robbantásos merényletet, ott egy szunnita mecset volt a célpont, a támadás legkevesebb harminchárom halálos áldozatot követelt.

Az afgán elnök pénteken nyilatkozatot adott ki, amelyben elítélte a támadásokat, és azt ígérte, hogy az ország biztonsági erői „fokozni fogják a harcot a terroristák megsemmisítéséért, akik célba vették Afganisztán összes vallási és törzsi csoportját”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.