Orbán Viktor most az egységes Európát dicsérte

Orbán Viktor azt kívánta, hogy Európa népeit ne választhassák el egymástól soha többé.

MTI
2017. 10. 12. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A levelet, melynek szövegét Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője bocsátotta az MTI rendelkezésére, a csütörtöki berlini ünnepségen is felolvasták.

„Közép-Európa XX. századi történetének legjelentősebb pillanata volt a berlini fal leomlása. Bebizonyította, hogy azt a kulturális, sors- és életközösséget, amely a német népet és Európát összetartja, legfeljebb ideiglenesen lehet ideológiákkal és falakkal egymástól elválasztani” – fogalmazott a Dr. Rainer Hildebrandt Alapítvány igazgatójának írt levelében Orbán Viktor. A magyar kormányfő szerint a magyarok a mai napig hálás szívvel emlékeznek azokra a felemelő napokra, amikor 1989 nyarán a szabadság útja nálunk nyílt meg először a kelet-német állampolgárok előtt. „Egy új, minden addiginál szélesebb átjáró, checkpoint, amely akkor már nemcsak a szabad világba, hanem az egyesült Németországhoz és az egységes Európához is elvezetett minket” – írta a magyar kormányfő.

Ugyanakkor egy csütörtök reggeli budapesti konferencián a miniszterelnök arról beszélt, hogy az európai vezetők egy csoportja át akarja alakítani a kontinens etnikai arculatát. Orbán Viktor elmondása szerint a keresztények az egész világon ostrom alatt állnak, Európa pedig megtagadta keresztény gyökereit, mert az unió vezetői nem ítélik el a keresztényüldözést, inkább szélsőséges migránsokat akarnak betelepíteni az EU-ba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.