Putyin Észak-Koreával szembeni szankciókról szóló rendeletet írt alá

Moszkva szerint a phenjani atomprogram mellett az amerikai–dél-koreai hadgyakorlat leállítása is szükséges.

MN
2017. 10. 16. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin aláírta azt az ENSZ BT-rendeletet, mely Észak-Korea elleni gazdasági korlátozó intézkedéseket tartalmaz. A szigorítást Phenjan 2016. szeptember 9-ei, ötödik kísérleti atomrobbantása után, november 30-án fogadták el. A döntés értelmében megtiltják a szén, vas és vasérc importját Észak-Koreából, ám nem vonatkozik a létfontosságú élelmiszerek szállítására. Az orosz hivatalos közlöny internetes oldalán hétfőn közzétett elnöki rendelet egy sor gazdasági, tudományos és technikai kapcsolat leállítását rendeli el.

A phenjani atomprogram következményeként az ENSZ-szankciókat Oroszország és Kína is támogatta, ugyanakkor Moszkvában kiemelték, hogy a büntető intézkedéseknek el kell kerülniük a rakétakísérletekben nem felelős, egyszerű embereket. Kiemelték azt is, hogy ez csak az érem egyik oldala, az észak-koreai atom- és rakétaprogram felhagyása mellett az amerikai és dél-koreai hadgyakorlatok befagyasztásának is meg kell valósulnia – írja az MTI.

Az unió hétfői külügyminiszteri értekezletén is gazdasági szankciókat fogadtak el, melyek szerint megtiltják finomított olajtermékek, illetve nyersolaj eladását Észak-Koreának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.