Rabokkal ebédelt Ferenc pápa, ketten meg is lógtak

Már az ebéd előtt megszöktek, kihasználták, hogy minden szem a katolikus egyházfőre szegeződött.

MN
2017. 10. 11. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két rabnak nyoma veszett, és még mindig nem sikerült megtalálni őket a Ferenc pápával október elsején tartott ebéd óta, amelyet a pápa rabokkal, szegényekkel és migránsokkal költött el – írja az MTI az olasz hatóságok szerdai bejelentése alapján.

A beszámoló szerint Ferenc pápa október elsején Bologna városában tett látogatásakor rabokkal, szegényekkel és migránsokkal ebédelt a Szent Petroniusról elnevezett bazilika kolostorában. Az ebéden csaknem ezren vettek részt. A rabokat a környező Castelfranco Emilia büntetés-végrehajtási intézetéből válogatták ki.

A kísérők az ebéd végén vették észre, hogy két olasz rabnak nyoma veszett. A két férfi kihasználta az egyházfő jelenléte miatti figyelmetlenséget és tömeget, és a történtek rekonstrukciója szerint már az ebéd előtt megszökött. A hatóságok csak most ismerték el, hogy a szökevényeket még nem sikerült megtalálni.

Ferenc pápa már több alkalommal találkozott rabokkal a börtönön kívül is, például a Vatikánban is vendégül látta őket, de most történt meg először, hogy a rabok a pápával való találkozót szökésre használták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.