Semjén Zsolt vadászcimborája tiszteletbeli konzul lett

A magyar miniszterelnök-helyettes elárulta, a konzuli hálózat bővítését tervezik Törökországban.

MN
2017. 10. 26. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vadászatokért rajongó Semjén Zsolt egy nemzetközi szafarikat szervező cég vezetőjét nevezhette ki Magyarország tiszteletbeli konzuljának. A dél-törökországi Antalya városában újranyitott magyar irodáról korábban az MTI számolt be. Mint írták, a magyar miniszterelnök-helyettes Kaan Karakaya idegenforgalomban tevékenykedő török üzletembert nevezte ki tiszteletbeli konzulnak. Semjén szerint az újranyitott hivatalnak kiemelt szerepe lesz a Magyarország és Törökország közötti turizmus fellendítésében, a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében, a kereskedelem élénkítésében és a magyar állampolgárok érdekvédelmében is.

Kaan Karakayának valóban van tapasztalata az idegenforgalomban, ő a vezetője a Shikar Safaris Zrt.-nek. A cég 1996 óta foglalkozik vadászatok szervezésével, honlapjuk szerint mára tizenhét helyszínen, köztük Magyarországon is jelen vannak. Semjén Zsolt régi ismerőse a török vadászmogulnak. A 2011-es Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítást a miniszterelnök-helyettes Kaan Karakayával közösen nyitotta meg. Az interneten is elérhető Magyar vadászlap beszámolója „a világ hegyivadász expedícióinak legnagyobb szervezőjeként” mutatta be az eseményen felszólaló Karakayát.  

Semjén Zsolt vadásztársának csütörtöki, ünnepélyes beiktatásán hangsúlyozta: az utóbbi évek során Magyarország és Törökország kapcsolatai immár a stratégiai partnerség – azaz a kölcsönös értékek, érdekek és bizalom – jegyében fejlődnek. A politikus elmondta: Budapest és Ankara célja az, hogy minél több nagy volumenű és hosszú távon is meghatározó közös projektet indítson be mindenekelőtt a gazdaság, de más, kölcsönös érdeklődésre számot tartó területen is.

Ezt a törekvést tükrözte, illetve erősítette szerinte Orbán Viktor miniszterelnök június végi ankarai látogatása és a Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ehhez kapcsolódó harmadik ülése.

Semjén Zsolt kifejtette: a kétoldalú turizmus fejlődése országaink között nem csupán anyagi haszonnal jár, hanem a civil kapcsolatok további bővüléséhez is vezet. Jelezte azt is: a magyar kormány elhatározott szándéka, hogy Törökországban tovább bővítse a tiszteletbeli konzulok hálózatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.