Sürgősségi vitát tart Ukrajnáról az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése

Magyar indítvány alapján kerül napirendre az ukrán oktatási törvény kapcsán kialakult helyzet.

MTI
2017. 10. 09. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar indítvány alapján sürgősségi politikai vitát tart az ukrán oktatási törvény kapcsán kialakult helyzetről az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) – közölte Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn az MTI-nek nyilatkozva.

Németh Zsolt a parlamenti közgyűlés ötnapos strasbourg-i ülésének első tanácskozását követően telefonon elmondta, a csütörtöki vitára úgy kerül sor, hogy a közgyűlés merőben szokatlan eljárásnak tartja Ukrajna részéről, hogy a vitatott oktatási törvénnyel kapcsolatban csak Petro Porosenko elnök jóváhagyását követően fordultak a Velencei Bizottsághoz álláspontja kialakítása érdekében.

Magyarország úgy gondolja, Ukrajnának elemi érdeke, hogy a belső stabilitás megteremtése miatt tiszteletben tartsa az emberi jogokat és a területén élő nemzeti kisebbségek alapvető jogait – húzta alá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.