Százezren váltak földönfutóvá a Kaliforniában pusztító tűzvész miatt

Már negyvenre emelkedett a halálos áldozatok száma, és százak tűntek el.

MN
2017. 10. 15. 7:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár negyvenen vesztették életüket, és több százan eltűntek Kalifornia állam történetének legsúlyosabb tűzvészében. Legtöbbjük idős ember volt, az eltűntekről a hatóságok azt gondolják, hogy életben vannak valahol.

Mintegy százezer lakosnak kellett elhagynia az otthonát, legutóbb körülbelül háromezernek Santa Rosa városban, amely 80 kilométerre van északra San Franciscótól – írja a BBC.

A lángokat mintegy tízezer tűzoltó próbálja megfékezni, de a kitartó szél miatt gyorsan terjedő tűz szombatra virradó éjjel már felemésztett több épületet Sonoma határában, amikor a tűzoltóknak sikerült megállítaniuk árkok ásásával. A levegőből repülőgépek és helikopterek segítik az oltásban résztvevőket.

A katasztrófa miatt teljes városrészek semmisültek meg Észak-Kaliforniában. A 160 kilométer szélességben terjedő tüzek elértek újabb borpincéket és Sonoma történelmi város szélét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.