Tengerbe zuhant egy repülőgép Elefántcsontpartnál

A gép a francia hadsereg számára szállított árut. Négyen haltak meg a balesetben.

Kovacsik Ágnes
2017. 10. 14. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyen meghaltak és hatan súlyosan megsérültek, amikor röviddel a felszállás után a tengerbe zuhant egy teherszállítógép Elefántcsontpartnál szombaton – írja a brit közszolgálati médiatársaság, a BBC hírportálja.

A négy halálos áldozat moldovai, a sérültek közül négyen francia, ketten pedig szintén moldovai állampolgárok. Az Ivoire Matin helyi hírportál úgy tudja, egy embert őrizetbe vettek. A fedélzeten tízen tartózkodtak.

A helyi Koaci hírportál biztonsági forrásokra hivatkozva azt írta, a légcsavaros gép a francia hadsereg számára szállított árut, a járat Abidjan nemzetközi repülőteréről indult útnak. A baleset idején heves esőzés volt a térségben, és villámlott is.

Egy repülőgép-szakértő szerint a lezuhant gép egy szovjet Antonov volt, ilyeneket használ egy az ENSZ-nek dolgozó csartercég, a Valan International Cargo Charter.

A brit The Independent szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy két testet kiemeltek a roncsokból, és további két embert is láttak a repülőgép törzsében.

A helyi médiában keringő fényképeken azt látni, hogy a repülőgép közvetlenül a part közelében zuhant a tengerbe, a törzse pedig kettétört.

Az ötmilliós Abidjan Elefántcsontpart legnagyobb városa és üzleti-pénzügyi központja, amelynek nemzetközi repülőtere forgalmas légikikötő. A francia hadsereg is igénybe veszi, mert logisztikai bázist működtet az országban az iszlamista fegyveresek elleni harchoz az afrikai Száhel-övezetben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.