Több mint százan haltak meg pestisben Madagaszkáron

A bubópestis gyakori az országban, a mostani járványban azonban a sokkal súlyosabb tüdőpestis fertőzött.

MTI
2017. 10. 22. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százhétre emelkedett a pestisjárvány halálos áldozatainak száma Madagaszkáron a helyi egészségügyi minisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint. A dél-afrikai szigetországban augusztus óta 1200-an betegedtek meg a kór különböző formáiban, 700 fertőzöttet már sikerült meggyógyítani.

A bubópestis viszonylag gyakori Madagaszkáron, a mostani járvány során azonban a betegek túlnyomó többsége a sokkal súlyosabb tüdőpestist kapta el. A járvány emberről emberre az influenzához hasonlóan cseppfertőzéssel terjedő formája kezelés nélkül 24 óra alatt halálos lehet. Madagaszkáron évente átlagosan 400 pestises megbetegedést jelentenek, többségében bubópestist. A betegségnek azt a formáját bolhák terjesztik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.