Török kémet ítéltek el Németországban

Két év próbaidőt szabott ki a hamburgi bíróság a férfira, mert a török nemzeti hírszerzésnek dolgozott.

MN
2017. 10. 10. 18:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török hírszerzésnek való kémkedésért elítéltek egy török férfit Hamburgban. Mehmet Fatih S.-re – akinek a családnevét nem hozták nyilvánosságra – két év próbaidőt szabott ki a hamburgi bíróság, mert a török nemzeti hírszerzésnek (MIT) kémkedett – írja az MTI.

A beszámoló szerint a férfi egyebek közt egy kurd csoport Németországban élő vezetője után kutakodott. A hírügynökség által nem megnevezett csoport jelenleg egy brüsszeli székhelyű kurd ernyőszervezet tagja.

Mehmet Fatih S.-nek ki kell fizetnie a bírósági költségeket, valamint egy 20 950 eurós (6,5 millió forint) bírságot. Utóbbi összeg a kémkedésért kapott pénznek felel meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.