Újabb gyanúsítottja van a tavalyi brüsszeli merényleteknek

Tavaly márciusban két helyszínen is terrortámadást hajtottak végre, összesen 32 ember halálát okozva.

MTI
2017. 10. 11. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a tavaly márciusi brüsszeli terrorcselekményekkel összefüggésben – jelentette be szerdán a belga szövetségi ügyészség. A 39 éves, belga állampolgárságú Brahim T.-t feltehetőleg kedden fogták el, amikor sajtóbeszámolók szerint a hatóságok tucatnyi helyszínen tartottak házkutatást a brüsszeli régióban – írta a Le Soir című helyi napilap.

A vádhatóság tájékoztatása szerint a férfi ellen terrorszervezetben való részvétel, terrorista gyilkosságok és terrorcselekmények kísérlete miatt indult eljárás, további részleteket egyelőre nem közöltek.

2016. március 22-én a belga fővárosban két helyszínen is terrortámadást hajtottak végre. A 32 ember halálát okozó robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett. Az országban azóta is hármas, azaz „súlyos” fokozaton tartják a terrorkészültség szintjét, ami azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.