Újabb oroszországi bombafenyegetés: kiürítették a Raiffeisen Bank összes fiókját

A bankkal nem közölték, hogy melyik intézményében helyeztek el pokolgépet.

MTI
2017. 10. 13. 14:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bankkal nem közölték, hogy melyik intézményében helyeztek el pokolgépet, ezért ügyfelei és alkalmazottai biztonságának érdekében minden egységéből evakuálta az embereket. Robbanószerkezetet egyelőre nem találtak

A RIA Novosztyi hírügynökség e heti összesítése szerint Oroszországban a névtelen telefonálók bombafenyegetése miatt kiadott hamis riasztások nyomán szeptember 10. óta 170 településen 2460 objektumból több mint 1 millió 40 ezer embert kellett evakuálni. Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója múlt héten azt állította, hogy a hamis riasztássorozat négy, külföldön tartózkodó orosz állampolgártól ered. Mint mondta, az IP-telefonokat használó gyanúsítottaknak cinkosaik vannak Oroszországban.

Az FSZB-főnök szerint a hamis riasztások előzetes becslések szerint több mint 300 millió rubel (mintegy 1,4 milliárd forint) veszteséget okoztak.

A sajtóban legelterjedtebb korábbi magyarázatok az Iszlám Állam terroristáit, az „ukrán nyomot” vagy hackerek egy brüsszeli csoportját gyanították a történtek mögött. Abban a kérdésben korábban is összhang volt a feltevések között, hogy a hívásokat külföldről indíthatták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.