Újabb színésznő vádolja szexuális erőszakkal Harvey Weinsteint

Natassia Malthe is a nyilvánosság elé állt az ügyben.

MN
2017. 10. 26. 11:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gloria Allred, a Weinstein-ügyben érintett több áldozatot képviselő ügyvéd szerdai sajtótájékoztatóján mondta el, hogy a producer újabb áldozata lépett nyilvánosság elé: a 43 éves Natassia Malthe norvég színésznő azt állítja, hogy a filmmogul 2008-ban, a BAFTA-gála éjszakáján erőszakolta meg londoni hotelszobájában – írja az MTI.

Dominique Huett színésznő, aki szintén szexuális erőszakkal vádolta meg a producert, kedden indított polgári kártérítési pert a TWC ellen Los Angelesben, mert mint hangsúlyozta, a vállalat tisztában volt a producer ügyivel, tehát bűnrészes bennük.

Allred hangsúlyozta: már mintegy 50 nő állítja, hogy szexuálisan bántalmazta őket Weinstein, és féltucatnyian gyanúsítják szexuális erőszakkal. Az ügyvéd ezért arra szólította fel a The Weinstein Co. filmvállalatot, amelynek Harvey Weinstein a társalapítója volt, hogy állítson fel egy választott bíró által felügyelt pénzalapot, amelyből majd a kártalanításokat lehet rendezni.

Allred arra hivatkozott, hogy a produkciós cég sok millió dollárt keresett, miközben Harvey Weinstein „elképesztően durván viselkedett, és a legmegvetendőbb dolgokat művelte”.

Sallie Hofmeister, Weinstein képviselője szerdán ismét közleményben tagadta, hogy a producer valaha is szexuális erőszakot követett volna el, vagy nem közös megegyezéssel lépett volna szexuális kapcsolatba. A Weinstein vállalat egyelőre sem a Huett által indított pert, sem Allred felszólítását nem kommentálta.

A 65 éves producer elleni vádak ügyében a Los Angeles-i és a New York-i rendőrség is nyomozást folytat.

Az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia, valamint a Brit Filmakadémia is kizárta soraiból a producert, és Franciaországban kezdeményezték, hogy fosszák meg Weinsteint a civileknek adható legmagasabb hazai kitüntetéstől, a Becsületrendtől. A The Weinstein Co. bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdett a cég egészének vagy egy jelentős részének az eladásáról, az Amerikai Producerek Céhe (PGA) pedig közölte, hogy elindította Harvey Weinstein kizárását. a BBC News szerdán közölt értesülése szerint pedig a Brit Birodalom Rendje kitüntetésétől is megfoszthatják, amit 2004-ben kapott meg a brit filmiparhoz való kiemelkedő hozzájárulásáért.

Korábban Harvey Weinstein egykori asszisztense azt állította, 125 ezer fontot kapott a hallgatásáért azt követően, hogy szexuális zaklatással vádolta meg a filmmogult. Fivérét, Bob Weinsteint is szexuális zaklatással és erőszakkal vádolta meg Amanda Segel televíziós műsorvezető, egykori producer.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.