Újra megnyílhat a marosvásárhelyi repülőtér

Érvényes működési engedélyt kapott a vásárhelyi reptér, de csak felújítás után fogadhatnak gépeket.

Koncz Tamás
2017. 10. 05. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 2-án ismét érvényes európai működési engedélyt kapott a marosvásárhelyi reptér, miután a román polgári légi közlekedési hatóság mindent rendben talált egy háromnapos ellenőrzés során.

Az engedély kiadásának feltétele volt, hogy az alkalmazottak ismerjék az új európai előírásokat és hogy változzon a reptéri menedzsment rendszere is. A következő lépés a kifutópálya felújítása lesz, amit a Maros Megyei Tanács vállalt a kapcsolódó beruházásokkal együtt – írja a Marosvásárhelyi.info

Az átépítési munkálatok elvileg már csütörtökön megkezdődhetnek, a felújítás után a Marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér működési és biztonsági szempontból is megfelel majd az európai standardoknak.

Az még nem egyértelmű, hogy mikor fogadhat először újra járatokat – a Maszol.ro információi szerint a kivitelezőnek három hónap áll majd a rendelkezésére, vagyis decemberre elkészülhet a marosvásárhelyi reptér.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.