Elpusztult Európa legöregebb hím tenyészzsiráfja

Az évek során az állat 35-szörös apa és 53-szoros nagyapa, 20-szoros dédapa és 2-szeres ükapa lett.

MN
2017. 11. 22. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nyugat-franciaországi vadasparkban elpusztult Sacha, Európa legöregebb hím tenyészzsiráfja – írja a Francetvinfo.fr. A doué-la-fontaine-i „biopark” Facebook-közleménye szerint az öreg zsiráf végelgyengülésben, nőstényei és legfiatalabb ivadékai, Zarafa, Karami és Amadou Seyni körében múlt ki. Sacha a párizsi állatkertben született 1987-ben, és egy évvel később került Doué-la-Fontaine-be. Az évek során az állat 35-szörös apa és 53-szoros nagyapa, 20-szoros dédapa és 2-szeres ükapa lett, utódainak zöme európai állatkertekbe került.

Híres volt termékenységéről és jó egészségéről. Sacha a szudáni vagy kordofán zsiráfként is ismert Giraffa camelopardalis antiquorum alfajhoz tartozott, amelyből tavaly mindössze 2000 példányt számoltak össze eredeti élőhelyén, Közép-Afrikában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.