Hatalmas beton horogkeresztre bukkantak egy hamburgi sportpálya bővítésekor

A négyszer négy méteres náci szimbólumot várhatóan megsemmisítik.

MN
2017. 11. 21. 10:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási vasbeton horogkeresztet találtak az 1945 májusa óta fűvel benőtt földben egy hamburgi sportpálya bővítése közben. A leletet valószínűleg megsemmisítik.

A Disclose.tv szerint a négyszer négy méteres náci szimbólumot egy kotrógép találta, miközben földmunkákat végzett egy új öltöző építéséhez a Billstedt-Horn sportegyesület számára. Az egyesület elnöke szerint a felszín alatt fél méterre megbúvó horogkereszt olyan nagy, hogy a kotrógép képtelen volt elmozdítani, valószínűleg légkalapáccsal kell majd felaprítani.

A sportegyesület úgy tudja, hogy ezen a helyen valaha náci emlékmű állt, amelyet a hetvenes években leromboltak, ám az alapja megmaradt. A műemlékvédelmi hivatal szerint a horogkeresztet a lehető leghamarabb el kell távolítani – közölte kedden egy önkormányzati szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.