Lecserélhetik az amerikai külügyminisztert?

Rex Tillerson eddig sem feküdt jól Donald Trumpnál, most a CIA igazgatója, Mike Pompeo válthatja posztján.

2017. 11. 30. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter helyét Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója veheti át – értesült több amerikai médium. A sajtó emlékeztet rá, hogy Tillersonnak több vitája is volt már Donald Trump elnökkel, például az észak-koreai rakétateszteket vagy az iráni atomprogramot illetően. Sőt, a külügyminiszter egy alkalommal állítólag idiótának nevezte az elnököt. Igaz, ezt Donald Trump álhírnek nevezte, de azért visszavágva lényegében IQ-teszt-párbajra hívta miniszterét, hozzátéve, hogy nincs kétsége arról, ebben ki győzne. Maga Tillerson nem ismerte el, de nem is tagadta a vádakat. Korábban felröppentek olyan hírek is, hogy az amerikai diplomácia vezetője maga is erősen fontolgatta a lemondását, azonban ezt minduntalan cáfolta.

Az 53 esztendős Pompeót Donald Trump egyik leghűségesebb embereként tartják számon. Állítólag az elnök belső köreiben is nagy a támogatottsága. Az amerikai sajtó úgy tudja, Pompeót a CIA élén pedig Tom Cotton republikánus szenátor válthatja. A cserékre már decemberben vagy januárban sor kerülhet, de Trump állítólag még nem bólintott rá véglegesen, és a pletykák szerint hajlamos meggondolni magát személyi kérdésekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.