Meghalt Charles Manson

Az Egyesült Államok egyik legkegyetlenebb tömeggyilkosa 83 éves volt.

MN
2017. 11. 20. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvanhárom éves korában meghalt a Kalifornia állami Kern County egyik kórházában Charles Manson, az Egyesült Államok egyik legkegyetlenebb tömeggyilkosa, szektavezér – írja a BBC.

Mansont néhány napja szállították kórházba, miután romlott az egészségi állapota. A kaliforniai büntetés-végrehajtási intézet szerint a férfi természetes halált halt, egyéb részleteket nem közöltek. Médiabeszámolók szerint Manson a hónap elején is kórházba került.

A Mansont hírhedtté tevő kegyetlen öldöklés 1969. augusztus 9-én történt a kaliforniai Beverly Hillsben. Aznap éjjel Charles Manson kiadta a parancsot követőinek, hogy „a lehető legnagyobb kegyetlenséggel” gyilkoljanak meg mindenkit, aki egy bizonyos, a Cielo Drive-on található házban tartózkodik. Sharon Tate-et, Roman Polanski filmrendező várandós feleségét és másik három személyt szó szerint lemészároltak. Manson célpontja egy zenei producer volt, aki még korábban közölte vele, nem adja ki szerzeményeit. Csakhogy már egy ideje nem a férfi, hanem a Polanski házaspár bérelte az ingatlant. Manson erről állítólag tudott, mert felderítette a terepet. Az továbbra is kérdés, hogy ezek után miért maradt ez a ház a célpont.

Ami biztos, hogy azon a végzetes estén a Manson család négy tagja, Charles Watson, Susan Atkins, Linda Kasabian és Patricia Krenwinkel elvágta a telefonvezetéket, majd behatolt a házba, ahol a társaság már nyugovóra tért. Roman Polanski éppen Londonban forgatott, így ő nem volt ott, ellenben a nála vendégeskedő Jay Sebring, Abigail Folger, Wojciech Frykowski és Sharon Tate igen. Lövésekkel és késszúrásokkal végeztek velük. Távozásuk előtt Susan Atkins a haldokló Sharon Tate vérével még felírta a bejárati ajtóra: „disznó”.

Egy nap sem telt el, Manson újabb utasítást adott ki. Ezúttal a LaBianca házaspár volt a célpont, és a szektavezér maga is elkísérte követőit, mivel nem volt elégedett az előző napi mészárlással. A gyilkosságok után ezúttal a „halál a disznókra” és a „felemelkedés” szavakat írták a falra az áldozatok vérével.

Charles Manson 1971 óta börtönben ült, szabadon bocsátási kérelmét folyamatosan elutasították.

A banda női tagjai, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel és Leslie Van Houten a tárgyalások során végig lojálisak maradtak Mansonhoz, akit Jézus Krisztusként emlegettek. Csak később távolodtak el tőle és bánták meg tetteiket.

A gyilkosságokért elítélt többi családtag többsége is börtönben van. Csak Susan Atkins, Sharon Tate gyilkosa nem: ő 2009-ben agydaganatban meghalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.