Megkéselték egy német kisváros polgármesterét

Az alig húszezer lakosú Altena a polgármester kezdeményezésére jóval több menekültet fogadott be.

MN
2017. 11. 28. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Altena polgármesterére hétfő este rontott rá egy férfi, a nyakán sebesítette meg késével. Andreas Hollsteint, az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusát kórházba vitték, és még éjjel hazamehetett. A feltételezett elkövetőt elfogták. A kancellár is megszólalt az ügyben, a támadást valószínűleg politikai okokból hajtották végre.

Armin Laschet tartományi miniszterelnök tájékoztatása szerint a hatóságok abból indulnak ki, hogy a merényletnek politikai háttere van, erre utalnak a gyanúsított megjegyezései a menekültpolitikáról. Angela Merkel kedd reggel szóvivője útján közölte, hogy iszonyattal töltötte el a támadás híre, és megkönnyebbüléssel fogadta, hogy Andreas Hollstein hazatérhetett családjához – írja az MTI. Az alig húszezer lakosú Altena országszerte híres arról, hogy a polgármester kezdeményezésére jóval több menekültet fogadott be, mint amennyit a közös feladatokból adódó terhek tartományok közötti elosztását szabályozó kvótarendszer alapján kellett volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.