Őrizetbe vettek egy orosz szenátort Nizzában

A francia ügyészség közölte: egy adócsalási ügy kapcsán kérdezik ki Szulejmán Kerimovot.

MTI
2017. 11. 21. 19:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szulejmán Kerimovot november 20-án késő este vették őrizetbe a nizzai repülőtéren, majd egy rendőrőrsre szállították” – tájékoztatott a diplomáciai képviselet, amely szerint munkatársai támogatást nyújtanak a szenátornak. A nagykövetség szerint Kerimovot továbbra is az egyik nizzai rendőrőrsön tartják fogva.

A francia ügyészség közölte, hogy az orosz szenátort egy adócsalási ügy kapcsán kérdezik ki.

Az orosz külügyminisztérium közlése szerint időközben tájékoztatták a francia külügyi tárcát és Franciaország moszkvai külképviseletét arról, hogy Kerimov szenátorként diplomata útlevéllel bír, illetve külföldön diplomáciai mentességet élvez, így nem vehető őrizetbe sem.

Kerimov a Forbes magazin által az oroszországi leggazdagabb üzletemberekről összeállított listán a 21. helyen szerepel 6,3 milliárd dolláros vagyonával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.