Robbanás volt egy indiai hőerőműben, sokan meghaltak

Legalább 22 ember vesztette életét.

MN
2017. 11. 02. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már huszonkét halottja és száz sérültje van annak a kazánrobbanásnak, amely szerdán történt Indiában egy hőerőműben – írja az MTI.

Az ipari baleset Uttar Prades államban történt. A korábbi jelentések még nyolc halottról és kilencven sérültről számoltak be. A sérültek közül huszonkét embert súlyos égési sebekkel a szövetségi állam fővárosába, Lucknow-ba (Lakhnau) szállítottak, tizenöt másikat a helyi körzeti kórházakba. Az állami erőműben a robbanáskor százhuszonöten dolgoztak.

Az erőmű vezérigazgatója szerint a robbanást a kazán belsejében felhalmozódó forró hamu és salak okozhatta. Az 1550 megawatt teljesítményre képes létesítmény kilenc szövetségi államot lát el energiával. A kazánrobbanás miatt egy 500 megawattos egység esett ki a termelésből. Ez az egység idén április óta üzemelt.

Az NTPC állami vállalat India legnagyobb energiatermelője. A Reuters beszámolója szerint a társaság közölte: a 6-os blokkban hirtelen „rendellenes hangot” lehetett hallani, és gőz szivárgott. Azt is közölték, hogy a baleset miatt keletkezett termeléskiesés nem okoz gondot, három további egység ugyanis 630 megawatt energiát ad le, az esetleges további energiaigényt pedig az állam más erőműveiből pótolják. A vállalat a honlapja szerint összesen nyolcszázhetven embert foglalkoztat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.