Tartózkodási engedélyeket árusító rendőröket vettek őrizetbe Olaszországban

Legalább száz esetben adtak pénzért engedélyeket a migránsoknak.

MTI
2017. 11. 28. 18:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek Olaszországban több rendőrt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tartózkodási engedélyeket árusítottak migránsoknak – jelentette kedden az ANSA olasz hírügynökség a milánói rendvédelmi szervekre hivatkozva.

A gyanúsítottak a bűncselekmények elkövetésének idején a milánói rendőrség bevándorlási ügyekkel foglalkozó részlegén dolgoztak. Az érintett rendőröket azzal vádolják, hogy 500 és 5000 euró közötti összegért bocsájtották áruba a hosszú távú olaszországi tartózkodásra jogosító okmányokat. Az ilyen iratok birtokosai idővel akár olasz állampolgársághoz is juthatnak.

A nyomozók szerint 2013 és 2016 között több mint száz esetben állíthatták ki pénzért ezeket az okmányokat. A hatóságok közölték azt is: a történtekkel összefüggésben négy rendőr és két segítőjük került vizsgálati fogságba, két másik rendőr pedig házi őrizetben van.

Az ügyre 2016 novemberében derült fény, amikor egy másik rendőrt letartóztattak korrupciós bűncselekmények gyanújával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.