Tengerbe zuhant az amerikai haditengerészet gépe

A baleset okát egyelőre nem tudni.

MN
2017. 11. 22. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy emberrel a fedélzetén a Csendes-óceánba zuhant Okinavánál az Egyesült Államok haditengerészetének egyik repülőgépe, amely a Japánban állomásozó Ronald Reagan repülőgép-hordozóra tartott; nyolcan túlélték a balesetet – írja a BBC News a haditengerészet közleménye alapján. A fedélzeten tartózkodók nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A japán védelmi miniszter tájékoztatása szerint motorhiba okozhatta a balesetet, amelynek legalább nyolc túlélője van – írja a CNN. Három ember után továbbra is kutatnak a mentőcsapatok. A C2-es típusú teherszállító a USS Ronald Reagen repülőgép-hordozóra tartott.

Az amerikai haditengerészet Japánban állomásozó, 7. flottájának közleménye szerint a nyolc túlélőt nagyjából negyven perccel a szerencsétlenség után mentették ki a vízből, és a Ronald Reaganre szállították őket orvosi kivizsgálásra. Mindnyájan jól vannak. Az amerikai haditengerészet és a japán tengerészeti önvédelmi erő hajói és repülői folytatják a keresést a repülőgép további három utasa után. A 7. flotta a repülőgép-hordozóról indította meg a kereső- és mentőakciót. Közleményében kiemelte, hogy az esetet kivizsgálják.

A 7. flottának az idén már két halálos kimenetelű balesete is volt a térségben, 17 matróz halt meg, emiatt az amerikai haditengerészet nyolc vezető tisztjét leváltották, köztük a 7. flotta parancsnokát. A John S. McCain hadihajó augusztus közepén ütközött Szingapúr partjainál egy olajszállító tartályhajóval. A baleset tíz amerikai matróz életébe került. Két hónappal korábban a Tokiói-öbölben a Fitzgerald nevű rombolóhajó ütközött egy konténerhajóval, hét ember halálát okozva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.