Több mint 250 ritka teknősre bukkantak Prága utcáin

A görög teknősök illegálisan kerülhettek az arany városba.

MTI
2017. 11. 30. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszázhatvannégy görög teknősre bukkantak a minap Prága Sterboholy nevű külvárosának utcáin – közölte a cseh környezetvédelmi hatóság.

A Dél-Európában őshonos görög teknős Csehországban nem él vadon, ezért az állatok eredetét homály fedi.

Az illetékesek úgy vélik, hogy törvénytelenül importálta valaki, és mert nem voltak valódi papírjai, nem tudta értékesíteni az állatokat, ezért utcára tette azokat.

A hatóságokat a helyi lakosok értesítették. A környezetvédelmi szakemberek begyűjtötték a 3-10 éves hüllőket, és a prágai, illetve a plzeni állatkert menhelyeire szállították őket.

A faj a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény (CITES) által védett, és a kihalás szélén áll – közölte Erik Geuss, a környezetvédelmi hatóság szóvivője.

Az állatok jó állapota azt jelzi, hogy egy teknősfarmról hozhatták őket Csehországba – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.