Több mint ezer év börtönt kapott egy férfi két lány szexuális zaklatásáért

A 48 éves amerikai éveken át rendszeresen követett el agressziót a kiskorúak ellen.

MTI
2017. 11. 29. 18:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűnösnek találta és több mint ezer év börtönbüntetésre ítélte a Texas állambeli Hays megyei esküdtszék a 48 éves Robert Frankset, aki a vád szerint rendszeresen szexuálisan zaklatott két kiskorú lányt – jelentette szerdán a helyi sajtó.

Az esküdtszék életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a férfit kiskorúak ellen folytatott rendszeres szexuális zaklatás miatt. Ezenkívül egyenként 99 év börtönbüntetést róttak ki a kiskorú ellen elkövetett súlyosbított szexuális agresszió mind a kilenc vádpontjában, a gyermekmolesztálás miatt pedig a Franks ellen felhozott hat vádpontban egyenként 20 év börtönbüntetést szabtak ki.

A texasi férfit az összesen 1011 év börtönbüntetés mellett 93 ezer dolláros (csaknem 25 millió forint) pénzbírság kifizetésére kötelezte az esküdtszék a bírósági dokumentumok szerint, amelyekhez a KXAN helyi televíziócsatornának sikerült hozzáférnie.

Frankset 2016 júniusában azt követően vették őrizetbe, hogy az áldozatok egyike, egy 9 éves kislány elmondta az apjának: a férfi „visszataszító” dolgokat tett vele és egy másik, 10 éves kislánnyal. Erről akkor a San Antonio Express-News című lap számolt be. A másik áldozat eleinte tagadta, hogy a férfi zaklatta volna, de később elmondta a hatóságoknak, hogy a vádlott éveken keresztül bántalmazta.

A bírósági dokumentumok szerint Franks legalább 5 éven keresztül, rendszeresen, hetente három-négy alkalommal zaklatta a kislányokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.