Trump védelmébe vette a szexuális zaklatással vádolt szenátorjelöltet

A 70 éves Roy Moore-t eddig hét nő vádolta meg, azt állítva, hogy több évtizeddel ezelőtt zaklatta őket.

MTI
2017. 11. 22. 6:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök újságíróknak azt mondta: a szenátorjelölt „teljes mértékben” cáfolta az ellene felhozott vádakat, miszerint 40 évvel ezelőtt fiatalkorú lányokat zaklatott volna. Trump hozzátette: egyébként is annak örülne, ha a december 14-én tartandó pótválasztást Moore nyerné, mert „nincs szükségünk egy liberális emberre, egy demokratára”. Trump ezzel Roy Moore vetélytársára, a demokrata párti színekben induló Doug Jonesra utalt.

A 70 éves Roy Moore-t eddig hét nő vádolta meg, azt állítva, hogy több évtizeddel ezelőtt zaklatta őket. A politikus mindig következetesen cáfolta a vádakat, kitartva amellett, hogy nem vonul vissza.

Időközben az egyik nő vallomásának hitelességét éppen az egyik családtagja – a nevelt fia – kérdőjelezte meg egy televíziós interjúban,

mondván, hogy az elmúlt évtizedekben ez a történet otthon soha nem került elő, és ő nem is hiszi, hogy igaz volna.

A vádaskodó nők ügyvédje az a Gloria Allred, aki a tavalyi elnökválasztási kampányban Donald Trumpot szexuális zaklatással megvádoló nők ügyvédje is volt, s akinek egyik ügyfeléről éppen a napokban állította az egyik televízió, hogy bizonyítékai vannak, miszerint 500 ezer dollárt kapott azért, hogy adjon elő egy zaklatási történetet Trumpról.

A Fehér Ház korábban „aggasztónak” nevezte a Moore ellen felhozott vádakat, egyben hangsúlyozta, hogy a szenátorjelöltet megilleti az ártatlanság vélelme.

Decemberben Alabamában azért tartanak pótválasztást, mert a korábbi szenátor, Jeff Sessions igazságügyi miniszter lett a Trump-kormányban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.