Újabb tibeti szerzetes gyújtotta fel magát Kínában

2009 óta csaknem 150 tibeti áldozta fel magát.

MTI
2017. 11. 30. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét felgyújtotta magát egy tibeti buddhista szerzetes, tiltakozva az ellen, hogy hazája nagy részét Kína megszállva tartja – adta hírül a londoni székhelyű Free Tibet (Szabad Tibet) szervezet. A közleményben a szerzetes egyik barátjára hivatkoztak, aki szerint a 63 éves Tenga vasárnap a Szecsuan tartománybeli Kardze megyében lobbantotta lángra ruháját, miközben azt kiabálta: „Szabadságot akarunk Tibetben!”

A biztonsági erők eloltották a tüzet, a férfit pedig elvitték. Egyelőre nem tudni, hogy túlélte-e az önégetést. 2009 óta csaknem 150 tibeti áldozta fel magát. Április óta ez volt az első önégetés a régió tibeti buddhista közösségében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.