Vödrökbe betonozta újszülött gyermekeit egy japán nő, feladta magát

Négy csecsemő halálát okozta azzal a magyarázattal, hogy nem lett volna elég pénze felnevelni őket.

MN
2017. 11. 21. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak kedden egy 53 éves japán nőt, akit a lelkiismerete nem hagyott nyugodni, ezért beismerte, hogy vödrökbe betonozta négy újszülött gyermekét. A The Japan Times című lap szerint Szaitó Majumi hétfőn adta fel magát az Oszaka melletti Nejagava város rendőrségén. Vallomása után a hatóság meg is találta a négy, betonnal teli vödröt a nő lakásában, egy szekrényben. Megállapították, hogy azok valóban emberi csontokat tartalmaznak.

Az NHK japán közszolgálati televízió információi szerint Szaitó a rendőrségen azt mondta, otthon, egyedül szülte meg a csecsemőket. Azt állította, hogy terhességeit eltitkolta az apa elől, akit az NHK beszámolója szerint a rendőrök még nem hallgattak ki. A gyerekeket 1992 és 1997 szülhette saját elmondása szerint. Azzal indokolta tettét, hogy nem volt elegendő pénze a felnevelésükhöz. A rendőrség még vizsgálja a kicsik halálának pontos okát, illetve DNS-teszttel ellenőrzi, hogy a vödrökben talált holttestek valóban a nő gyermekei voltak-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.