A brexit miatt gyengülő font erősíti a turizmust Nagy-Britanniában

Kelendők a luxusmárkák, ezért a londoni Bond Street a világ három legdrágább utcájának egyike lett.

MTI
2017. 12. 27. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövőre rekordszámú turista keresheti fel Nagy-Britanniát, ahol rekordösszeget költhetnek – véli a VisitBritain ügynökség. A brit idegenforgalmi hivatal számításai szerint jövőre 41,7 millió külföldi látogat Nagy-Britanniába, ahol 27 milliárd fontot (36 milliárd dollár, 1 font = 352,45 forint) költenek.

A külföldi turisták körében Nagy-Britannia azután vált még vonzóbbá, hogy a brexit miatt fokozatosan gyengül a font az euróhoz és a dollárhoz képest. Nagy-Britanniát az idén is rekordszámú, 39,9 millió turista keresi fel. A turistaözön részben azzal is jár, hogy megugrott a luxusmárkák eladása, aminek a hatására a londoni Bond Street a világ három legdrágább utcájának egyike lett. Az idei első kilenc hónapban 30,2 millió turista kereste fel Nagy-Britanniát. Közülük 19,6 millió érkezett Európából, 4 százalékkal többen az egy évvel korábbinál. Az Észak-Amerikából érkezettek száma 14 százalékkal 3,8 millióra emelkedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.