A Facebookon toboroz munkaerőt a Moszad

Az izraeli titkosszolgálat változtatott korábbi toborzási módszerén.

MTI
2017. 12. 21. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezentúl a Facebookon is toborozza új alkalmazottait a Moszad izraeli titkosszolgálat – jelentette be közleményében a miniszterelnöki hivatal csütörtökön Izraelben.

„Ha izgalmas karrierváltást keres, ha mindig erről álmodott, de sosem merte megpróbálni  Magasan kvalifikált embereket keresünk” – hirdeti a kíváncsi izraelieknek a Moszad új Facebook-oldalán.

Noha konkrét állásajánlatok nem szerepelnek az oldalon, de az egyik bejegyzés videóján egy titokzatos drón, öltönyös emberek, irodák, liftek, kávéházak és repülőgépek is vannak, vagyis mindaz, ami egy ügynökről a kívülállók eszébe juthat.

A szolgálat közleménye szerint a Facebookon közzétett hirdetés hatékonyabb munkaerő-toborzást és szélesebb hozzáférést tesz lehetővé a lakossághoz. A Moszad honlapján már korábban is meghirdettek állásokat számos nyelven, de a Facebook bevetésével reményeik szerint szélesebb közönséghez juthatnak el, mert az emberek a közösségi médiában továbbadják egymásnak az ott látott érdekességeket.

A Moszad állítása szerint változatos és szerteágazó, különleges feladatok, hírszerzési, technológiai, számítástechnikai, gazdasági és logisztikai állások várják betöltőjüket. A hírszerző ügynökség azt is hangsúlyozta, hogy mind a férfiak, mind a nők számára megfelelő pozíciókat kínál, vannak munkái diákoknak, fogyatékkal élőknek és külföldön állást keresőknek is.

A The Times of Israel című, angol nyelvű honlap szerint a Moszad a közelmúltban számos állást hirdetett meg többek között olyan elvárásokkal, hogy „humoros, spontán és optimista legyen a jelölt”, bőrmunkákhoz értő kézművest is keresett, könyvelőt „szokatlan terepmunkához”, valamint egy asztalos szakembert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.