A légiriadót gyakorolták Hawaiin Észak-Korea miatt

Az államban a hidegháború vége óta nem volt ilyen gyakorlat.

MN
2017. 12. 02. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hawaii a hidegháború lezárását követően első alkalommal tesztelte légvédelmi szirénarendszerét, méghozzá a növekvő észak-koreai fenyegetés miatt. Mindez néhány nappal azt követően történt, hogy Észak-Korea jelét adta: rendelkezik olyan rakétával, amely képes lehet elérni az Egyesült Államok területét.

A lakosságot és a turistákat arra kérték, hogy amikor meghallják a jelzést, húsz percen belül keressenek menedéket, és maradjanak ott, ameddig a televízióból vagy a rádióból további utasítást nem hallanak.

A szigeteken nem teljesen szokatlan az ilyesmi, ugyanis a cunamit és egyéb katasztrófákat jelző rendszereket folyamatosan tesztelik az Észak-Koreától mintegy hatezer kilométerre fekvő területen.

A diktatúra ezen a héten tesztelte Hvaszong-15 rakétáját, amely állítólag tizenkétezer kilométert is képes megtenni. A szerkezet ötvenkét percet repült, majd a Japán-tengerbe zuhant. Donald Trump úgy reagált, hogy figyelik az eseményeket, és kezelni fogják a helyzetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.