A melbourne-i gázolón elmeorvosi vizsgálatot kell végezni

A vádlott, aki ellen 18-rendbeli emberölési kísérlet miatt emeltek vádat, feltehetőleg pszichés beteg.

MN
2017. 12. 27. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmeorvosi vizsgálatot kell végezni a múlt heti melbourne-i gázolás elkövetőjén – közölte a bíróság szerdán. A 32 éves, afgán származású ausztrál állampolgár, Saeed Noori múlt csütörtökön szándékosan a tömegbe hajtott Melbourne központjában egy gyalogosátkelőnél, a gázolás után 19 embert szállítottak kórházba. A férfi állítása szerint a „muszlimokkal szembeni rossz bánásmód” ellen akart tiltakozni tettével.

Védője, Tass Antos a Herald Sun című melbourne-i napilap szerint közölte, hogy védencén elmeorvosi vizsgálatot kell végezni, és meg kell állapítani, alkalmas-e arra, hogy részt vegyen egy büntetőeljárásban. John Hardy bíró közölte a börtönhatóságokkal, hogy a vádlott, aki ellen 18-rendbeli emberölési kísérlet miatt emeltek vádat, feltehetőleg pszichés beteg, illetve drogelvonási tünetekben szenved, és elrendelte a megfelelő orvosi kezelését.

A meghallgatáson nem rendelkeztek a vádlott szabadlábra helyezéséről óvadék ellenében. Noorinak 2018. május 30-án kell legközelebb megjelennie a bíróságon. A gázolás sérültjei közül egy hatvanas éveiben járó, dél-koreai férfi és egy 83 éves, melbourne-i férfi állapota még szerdán is válságos volt. Egy héttel a gázolás után még mindig hat embert ápolnak kórházban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.