A muszlimokkal szembeni rossz bánásmód miatt gázoltak Melbourne-ben

Az afgán származású ausztrál férfi tettével a jelenségre próbálta felhívni a figyelmet.

MN
2017. 12. 22. 13:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állítása szerint a muszlimokkal szembeni rossz bánásmód ellen akart tiltakozni tettével az az afgán származású ausztrál férfi, aki csütörtökön autójával szándékosan a járókelők közé hajtott egy gyalogátkelőn Melbourne-ben – írja az MTI a hatóságok beszámolója alapján.

A rendőrség közlése szerint a férfi először különféle álmairól, illetve hangokról is beszélt, amikor tettének indítékáról faggatták, majd azt mondta, hogy a muszlimok iránti rossz bánásmód miatt szánta el magát tettére. A férfi menekültként érkezett Ausztráliába.

Malcolm Turnbull miniszterelnök pénteken azt közölte, hogy a vizsgálat első megállapításai szerint nem lehet megállapítani kapcsolatot a tettes és valamilyen terrorszervezet között, de ezt kizárni sem lehet egyelőre.

A harminckét éves elkövető kábítószerfüggő, és pszichés problémákkal is küzd – derítették ki a nyomozók.

A hatóságok szerint szándékos volt a gázolás, amelyben húsz ember sérült meg, hármuk állapota továbbra is válságos.

Hősként ünnepelték azt a szolgálaton kívüli rendőrt, aki a gázolás idején éppen a közelben tartózkodott, és elsőként sietett oda a járműhöz, amely – miután nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott – egy úttesthez rögzített záróelemnek csapódva állt meg. Egyenruhás rendőrök is rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a gázoló férfit eszméletlen állapotban húzták ki a járműből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.