A vértanú Szent Istvánról is beszélt Ferenc pápa

A szentatya szerint a kereszténység megváltoztatta a világ gondolkodásmódját.

MTI
2017. 12. 26. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa kijelentette, Szent István Istenbe vetett, mély hitével válságba sodorta kora vallási és politikai vezetőit, mivel haláláig kitartott Jézus mellett. A hitéért életét áldozó első vértanú Jézus „kényelmetlen” üzenetét hirdette, amely kihívja maga ellen a vallási és világi hatalmat, és megmozdítja a lelkiismeretet. Jézus születésével ugyanis elérkezett a megtérésnek, a gondolkodás megváltoztatásának az ideje.

Ferenc pápa rövid, olasz nyelvű beszédében hangsúlyozta, hogy a mai keresztényeknek is ezt a magatartást kell követniük, vagyis bizalmat kell vetniük hitükbe és szeretetet sugározniuk embertársaik felé. – Csakis ez a magatartás fordíthatja meg életünket, és teheti szebbé és eredményesebbé – mondta Ferenc pápa.

Az Angelus után a pápa áldását adta azokra az ukránokra, akik nemzeti zarándoklaton érkeztek a Vatikánba karácsonyra. Megköszönte a világ számos részéről érkező karácsonyi üdvözleteket, hangsúlyozva, hogy nem tud mindegyikre válaszolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.