Agyonlőttek egy fiatal palesztin férfit az izraeli katonák

Az áldozat egy tüntetésen tiltakozott Jeruzsálem zsidó fővárossá nyilvánítása ellen, a tömeg megdobálta a katonákat, akik lőni kezdtek.

MTI
2017. 12. 30. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belehalt sérüléseibe egy húszéves palesztin férfi a Gázai övezetben, miután társaival pénteken izraeli katonákkal csaptak össze – tudatták szombaton a helyi egészségügyi hatóságok.

Az Egyiptom, Izrael és a Földközi-tenger közé ékelődő övezetben a pénteki ima után rendszeresek a zavargások, amióta Donald Trump amerikai elnök december elején elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Azóta már tizenhárom palesztin halt meg a zavargásokban és az izraeli csapásokban, köztük a radikális Iszlám Ellenállási Mozgalom (Hamasz) két harcosa is.

Pénteken is ezrek tiltakoztak a Gázai övezetben és Ciszjordániában, kövekkel dobálták az izraeli katonákat, és égő gumikat gurítottak feléjük – mondta el az izraeli hadsereg egyik szóvivője. A palesztin hatóságok adatai szerint az összecsapás után mintegy húsz ember került kórházba lőtt sebekkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.