Agyonszúrtak egy izraeli 19 éves katonát

A gyilkosságot a rendőrség terrortámadásnak ítélte, a tettesek ellen hajtóvadászatot indítottak.

MN
2017. 12. 01. 14:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megöltek egy izraeli katonát a dél-izraeli Aradban, Beer Shevától keletre. A rendőrség szerint terrortámadás történt. A helyszínről elmenekülő támadók után a biztonsági erők hajtóvadászatot indítottak – közölte az izraeli rendőrség pénteken. A hadsereg közleményében Ron Jichák Kukiaként azonosította az áldozatot. A 19 éves katona az izraeli védelmi erők Nahal gyalogsági brigádjánál szolgált. A dandár főbázisa Arad külterületén található.

Az izraeli katona éppen egy buszmegállóban várakozott, amikor ismeretlenek odaléptek hozzá, és agyonszúrták. A tettesek ezt követően kereket oldottak. A biztonsági erők hajtóvadászatot indítottak utánuk, több száz rendőrtiszttel, a gyanúsítottak üldözése péntek délelőtt még tartott. Különös hangsúlyt fektetnek a keresésben az oktatási intézményekre, amelyek üresek éjszaka, ezért rejtekhelyként szolgálhatnak – jegyzi meg az Israelnationalnews.com. „A nyomozás fő irányelve az, hogy ez a legnagyobb valószínűség szerint terrortámadás volt” – mondta Micky Rosenfeld rendőrségi szóvivő, aki semmit nem közölt arról, hogy kiket gyanúsítanak a merénylet elkövetésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.