Áramszünet miatt ezrek rekedtek a világ legforgalmasabb repülőterén

A leállás miatt mintegy ezer járatot töröltek, sok érkező gépet pedig más repterekre irányítottak.

MN
2017. 12. 18. 6:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A karácsony előtti csúcsforgalomban borult sötétségbe az atlantai Hartsfield-Jackson nemzetközi repülőtér vasárnap, helyi idő szerint kora este – írja a BBC honlapja. Ez a világ legforgalmasabb légikikötője: naponta átlagosan 2500 járatot és 250 ezer utast szolgál ki, így tízezreket érintett az áramkimaradás.

Az áramkimaradást egy, az elektromos berendezésekben keletkezett tűz okozta. Bár az áramszolgáltató már részben helyreállította az ellátást, a leállás miatt mintegy ezer járatot töröltek, sok érkező gépet pedig más repterekre irányítottak. Az áramszünet így több tízezernyi utast érintett, és várhatóan hétfőn is érinteni fog még. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.