Betiltották a Down-szindrómás magzatok abortuszát Ohióban

John Kasich kormányzó aláírta a sokak által vitatott törvényt.

MN
2017. 12. 23. 11:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

John Kasich ohiói kormányzó aláírta a szenátus által megszavazott, sokak által vitatott törvényt, mely tiltja az abortuszt azokban az esetekben, amikor a vizsgálatok Down-szindrómát valószínűsítenek a magzatnál – írja a CNN.

A törvény kilencven nap múlva lép hatályba. A döntés értelmében ha egy orvos ilyen esetekben elvégzi a beavatkozást, bűncselekményt követ el, és elveszítheti az engedélyét. A magzat elvetetését kérő nő azonban nem vonható felelősségre.

Észak-Dakotában 2013 óta van érvényben hasonló szabályozás. Indianában is életbe lépett egy ezzel kapcsolatos törvény, ám azt a legfelső bíróság később felfüggesztette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.