Donald Trump: Koholt dossziét használt az FBI

A Fox televízió egyik műsorára utalhatott, amelyben elhangzott, hogy az FBI nem tudja bizonyítani az összejátszást az oroszokkal.

MTI
2017. 12. 26. 16:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök változatlanul a floridai Mar-a-Lagóban lévő üdülőjében tölti a karácsonyt, ám nem tétlenül: szombat óta mindennap miniblogbejegyzéseket tett közzé.

Az FBI vizsgálatával kapcsolatos bejegyzésben a Fox televízió egyik műsorára utalva leszögezte: „Koholt dosszié. A Clinton-kampány és a DNC (Demokrata Országos Bizottság) finanszírozta. Az FBI nem tudja bizonyítani a dosszié állítását az Oroszország/Trump-kampány összejátszásáról. Romlott FBI” – fogalmazott Trump.

Kommentátorok szerint az elnök a Fox televízió egyik műsorára utalt, amelyben elhangzott, hogy az FBI nem tudja bizonyítani az orosz kormányzattal való összejátszást.

Trump üzeneteinek célkeresztjébe szombaton és vasárnap a Szövetségi Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese, Andrew McCabe került Hillary Clinton – volt külügyminiszter és a demokraták volt elnökjelöltje – e-mail-botrányának vizsgálatában játszott szerepe okán. A Fox kiderítette ugyanis, hogy McCabe felesége, Jill McCabe 2015-ben, amikor szenátusi választáson indult Virginiában, 450 ezer dolláros kampány-hozzájárulást kapott Virginia állam demokrata párti kormányzójától, a Clinton család közeli barátjától, Terry McAuliffe-tól, és a Demokrata Párt további 207 ezer dollárt utalt át neki a kampányra.

„Hogyan lehet az FBI igazgatóhelyettese Andrew McCabe, aki a kiszivárogtató James Comey-val (az FBI májusban elbocsátott volt igazgatójával) együtt vezette a szélhámos Hillary Clinton-vizsgálatot (beleértve a törvénytelenül törölt, 33 ezer elektronikus levél ügyét), miközben a vizsgálat idején Clinton bábjai 700 ezer dollárt adományoztak a felesége kampányára?” – írta december 23-án közzétett Twitter-üzenetében Donald Trump.

Trump egy nappal később közzétett bejegyzésében azt hangsúlyozta, hogy McCabe az FBI hivatalos e-mail-rendszerét is felhasználta felesége választási kampányához.

Közben a The Washington Post című amerikai lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva vasárnap azt jelentette, hogy McCabe – a kongresszus republikánus politikusainak támadásaira hivatkozva – 2018 elején lemond posztjáról, és távozik az FBI-tól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.