Eddigi legnagyobb légi hadgyakorlatába kezdett Dél-Korea és az USA

Észak-koreai nukleáris és rakétatámadást szimulálnak.

MN
2017. 12. 04. 5:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötnapos manőverekben 230 harci repülő – köztük több mint húsz, radarokkal érzékelhetetlen „lopakodó” gép – és 12 ezer amerikai katona vesz részt. Egyebek közt észak-koreai nukleáris és rakétatámadást szimulálnak, és annak elhárítását gyakorolják.

A hadgyakorlat előtt alig egy héttel Észak-Korea ismét ballisztikus rakétát bocsájtott fel, azt állítva, hogy immár képes csapást mérni az Egyesült Államok bármely pontjára, akár Washingtonra is. A gyakorlatot már korábban eltervezték – írja az MTI.

A növekvő észak-koreai fenyegetés miatt Hawaii a hidegháború lezárását követően hétvégén első alkalommal tesztelte légvédelmi szirénarendszerét. A lakosságot és a turistákat arra kérték, hogy amikor meghallják a jelzést, húsz percen belül keressenek menedéket, és maradjanak ott, ameddig a televízióból vagy a rádióból további utasítást nem hallanak.

Észak-Korea a hét végén vele szembeni provokációnak minősítette a hadgyakorlatot, amely – a kommunista diktatúra megfogalmazása szerint – „csupán még borzasztóbb megtorlásra ösztönöz”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.