Egy utasszállítóról is látták az észak-koreai rakétatesztet

A Cathay Pacific légitársaság személyzete észlelte, amint a rakéta visszatér a Föld légkörébe.

MN
2017. 12. 04. 8:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szemtanúja volt az észak-koreai ballisztikus rakétakísérletnek az ázsiai Cathay Pacific légitársaság San Franciscóból Hong Kongba tartó járatának személyzete. A gép legénysége észlelte a Föld légkörébe visszatérő rakétát, amely röppályáján négy és fél ezer kilométeres maximális magasságot érhetett el, és 53 percen át volt a levegőben – írja a CNN.

A légitársaság közleménye szerint a fedélzeten tartózkodó személyzet a rakétateszt idején kapcsolatban volt az illetékes hatóságokkal és más légitársaságokkal is, de nem volt szükség arra, hogy megváltoztassa úti célját.

Múlt szerdán majdnem két és fél hónap elteltével végzett rakétakísérletet Észak-Korea. Az elszigetelt rezsim eddigi legnagyobb szabású tesztjét szinte egy időben igazolta vissza a dél-koreai hadvezetés és az Egyesült Államok. Még a levegőben volt a kelet felé kilőtt rakéta, amikor Donald Trump amerikai elnököt tájékoztatták a tesztről. Akkor még csak a kilövés tényéről és irányáról tudtak neki beszámolni, szerdára derült ki, hogy a rakéta nem repült át a japán Hokkaido szigete felett, mint a legutóbbi, hanem a Japán-tengerbe zuhant. 

Szöul a kilövésre válaszul precíziós rakétacsapásokat hajtott végre gyakorló célpontok ellen. Tokió közölte, a rakéta Japán kizárólagos gazdasági tengeri övezetében csapódott be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.