Elutasította a kötelező bevándorlási kvótákat Andrej Babis

Az új cseh kormányfő néhány órával kinevezése után lépett a nemzetközi politika porondjára.

MTI
2017. 12. 13. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrej Babis új cseh kormányfő elutasítja a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztásának állandó mechanizmusát az Európai Unió tagállamai között, ahogy azt az európai menedéki rendszer (dublini szabályozás) megreformálására kidolgozott javaslat tartalmazza.

A cseh képviselőház európai ügyekkel foglalkozó bizottságának szerdai ülésén Prágában Andrej Babis felhívta Brüsszel figyelmét arra a veszélyre, hogy az ügy új feszültséget teremthet az Európai Unióban, és ennek következtében esetleg további országok válhatnának ki a szervezetből.

„Az Európai Parlament javaslata (dublini szabályozás módosítására) elfogadhatatlan, mi nem értünk egyet ezzel. Kitartunk amellett, hogy a kvóták ne legyenek a javaslatban, és mindent megteszünk ennek érdekében\" – jelentette ki Babis a cseh parlamenti bizottságban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.