Észak-Korea állítólag kész lenne tárgyalni

Legalábbis ezt állítják azok az orosz képviselők, akik az elmúlt napokban Phenjanban tárgyaltak.

MTI
2017. 12. 01. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Korea kész tárgyalni a válság rendezéséről, és ehhez nem támasztja feltételként, hogy nukleáris hatalomként ismerjék el – közölték pénteken a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel orosz parlamenti képviselők, akik az elmúlt napokban Phenjanban tárgyaltak.

A képviselők azt mondták, Phenjan szerint Moszkvának jelentős szerepet kell játszania a rendezésben, Washington viszont nem tárgyalóképes fél. Beszámolójuk szerint a legutóbbi rakétakísérletet Észak-Korea az „amerikai fenyegetésre” való reagálással magyarázta, amellyel szerinte demonstrálta a világnak képességeit.

Az orosz törvényhozókat fogadták az észak-koreai parlamentben, de a külügyminiszter-helyettessel és az állampárt külügyi bizottságának elnökével is tárgyaltak. Hangot adtak Moszkva rakétakísérlettel kapcsolatos álláspontjának. Elítélték a ballisztikus rakéta felbocsátását, és reményüket fejezték ki, hogy a felek megőrzik higgadtságukat, hogy a Koreai-félszigeten létrejött helyzet ne a legrosszabb forgatókönyv szerint alakuljon tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.