Fegyveresek támadtak meg egy pakisztáni iskolát, sokan meghaltak

Legalább kilenc ember vesztette életét, és harminchatan megsérültek.

MN
2017. 12. 01. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább három tálib fegyveres rohamozott meg egy mezőgazdasági iskolát a pakisztáni Pesavárban helyi idő szerint pénteken kora reggel – írja a BBC. A támadás során legkevesebb kilenc ember vesztette életét, és harminchatan megsérültek. Az AP hírügynökség Salahuddin Mahsud rendőrfőnök tájékoztatására hivatkozva azt írta, a fegyveresek burkát viseltek. Szavai szerint biztonsági őrök, hallgatók és egy riporter is megsérült.

Az intézmény közelében rengeteg a rendőr, médiajelentések szerint az épületből robbanás zaja is hallatszott. A támadókat megölték.

Egy a támadásban megsérült diák, Ahteshan ul-Haq a Reutersnek elmondta: több százan tartózkodtak az intézményben a támadás idején. A lövések hangjára ébredtek, és mindannyian menekülni kezdtek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.