Felborult egy komp 251 emberrel a fedélzetén a Fülöp-szigetek partjainál

Médiabeszámolók szerint a balesetnek halálos áldozatai is vannak.

MN
2017. 12. 21. 8:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felborult, majd süllyedni kezdett egy utasszállító komp a Fülöp-szigetek partjainál csütörtökön – írja az MTI.

A járművön 251 ember utazott, a The Independent beszámolója szerint a balesetben legalább 4 ember életét vesztette.

A parti őrség egyelőre csak azt közölte, hogy még mindig nincsenek pontos adatok az áldozatok és az eltűntek számáról. Helyi médiabeszámolók szerint legalább 140 embert sikerült kimenteni.

A baleset a Manilától 70 kilométerre keletre fekvő Real város partjainál történt rossz időjárási viszonyok között. A komp Polillo szigetre tartott. A parti őrség csónakokat és helikoptereket vezényelt a baleset helyszínére a mentéshez.

A parti őrség szóvivője szerint a komp 286 ember szállítására alkalmas, így nem volt túlterhelt.

A Fülöp-szigetek déli részét várhatóan pénteken éri el a Tembin nevű trópusi vihar.

A komp az egyik legfontosabb közlekedési eszköz a több mint 7100 szigetből álló Fülöp-szigeteken. A hiányos biztonsági előírások és a túlságosan laza ellenőrzések miatt gyakran történnek balesetek. Napra pontosan harminc évvel ezelőtt, 1987. december 21-én történt a Fülöp-szigeteken minden idők legtragikusabb tengeri balesete: a Dona Paz nevű komp összeütközött egy olajszállító tartályhajóval, aminek következtében több mint 4300 ember vesztette életét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.