Félmeztelen Femen-aktivista demonstrált a Vatikánban

A nőnek sikerült is megragadnia egy Jézus-szobrot, de egy csendőr azonnal megállította.

MN
2017. 12. 25. 18:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Femen egyik félmeztelen aktivistája el akarta ragadni a kis Jézus szobrát a Szent Péter téri betlehemből hétfőn napközben. A nő átugrotta a biztonsági korlátot, és odafutott a jászolhoz. Közben azt kántálta, hogy Isten nő, és a felsőtestére is ez volt írva – közölte a Reuters hírügynökség.

A nőnek sikerült is megragadnia a szobrot, de egy vatikáni csendőr azonnal megállította, utána pedig elfogták. Az eset két órával Ferenc pápa karácsonyi üzenete előtt történt, amelyet 50 ezer ember előtt mondott el a téren.

Az esetről videó is készült:

Az ukrán Obezrevatel szerint a Femen akcióját levideózó ukrán újságírót letartóztatták a helyi hatóságok, mert úgy gondolják, hogy ő is a feminista mozgalom tagja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.