Ferenc pápa: Ne kerítsen hatalmába a világot uraló hiúság!

Lengyelországból érkezett a vatikáni karácsonyfa.

MTI
2017. 12. 03. 15:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenvedő embertársaink segítése vezessen a közeledő karácsonyi ünnepek felé – ezt kérte Ferenc pápa, aki ázsiai útjáról visszatérve advent első vasárnapján már a Szent Péter téren mondott beszédet. Az MTI beszámolója szerint a katolikus egyházfő szokásos vasárnap déli beszédében kijelentette: „figyelemmel és éberséggel” kell készülni karácsonyra.

Figyelemmel, mivel elszakadva a világ félrevezető és felületes zajától figyelmünket szenvedő embertársaink felé kell irányítanunk. Éberségünket pedig arra kell használnunk, hogy ne kerítsen hatalmába a világot uraló hiúság, amellyel csalódottság és reményvesztés is párosul – mondta a pápa.

A Szent Péter tér közepén már felállították az idén a lengyelországi elki egyházmegyéből érkezett 28 méter magas fenyőfát. A gyertyagyújtás december 7-én lesz. Közelében építik a Nápolyhoz közeli Monteverginéből érkezett, épület nagyságú betlehemet.

Ferenc pápa a hagyomány szerint személyesen vezeti a Vatikán karácsonyi szertartásait: december 24-én este a vigíliát a Szent Péter-bazilikában, másnap az ünnepi szentmisét, amelyet a pápa karácsonyi beszéde, valamint a Róma városához és az egész világhoz intézett urbi et orbi áldás követ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.