Iskolabusz ütközött vonattal Franciaországban

A hírek szerint két halálos áldozatot követelt egy iskolabusz és egy vonat ütközése Dél-Franciaországban.

Pintér Bence
2017. 12. 14. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy, a dél-franciaországi Perpignan és Villefranche-de-Conflent települések között utazó iskolabusz ütközött egy vonattal a Reuters jelentése szerint csütörtök délután. A hírügynökség egyelőre nem írt áldozatokról, de a brit Express szerint a balesetnek legalább két halálos áldozata és számos súlyos sérültje van. A szintén brit Mirror három halottról tud, akik közül ketten gyermekek.

A híradások szerint a busz a lehajtott sorompó ellenére hajtott be az átkelőbe, így ütközött az érkező vonattal. A járművet szemtanúk leírása szerint gyakorlatilag kettévágta az ütközés. A hatóságok krízisközpontot állítottak fel a baleset közelében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.