Iskolai karácsonyi bulin lőttek le egy újságírót Mexikóban

A 35 éves férfit már korábban is megfenyegették. Különleges védelmet rendeltek el a családja részére.

MN
2017. 12. 20. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlen támadók berohantak az iskolába, és a rendezvényen lelőtték Gumaro Pérez Aguilandót. A 35 éves férfit már korábban is megfenyegették, ezért kérvényezte felvételét a kormány védelmi programjába – közölte Alicia Bremont, az acayucani Független Újságírók Szövetségének vezetője.

A Guardian beszámolója szerint a támadás Acayucan városban történt. A férfi korábban a helyi önkormányzat kommunikációs osztályán is dolgozott, újságíróként pedig több cikkében is foglalkozott rendőrségi ügyekkel és a szervezett bűnözéssel.

Miguel Ángel Yunes, Veracruz kormányzója azt mondta, mélyen lesújtotta a „ravasz és gyáva támadás”. Az újságíró családja részére különleges védelmet rendeltek el – írja az MTI.

Mexikó a világ legveszélyesebb helye az újságíróknak Szírián kívül – derült ki a Riporterek Határok Nélkül (Reporters Without Borders) sajtószervezetnek a héten bemutatott jelentéséből. Az újságírók ellen elkövetett erőszakos cselekedeteket összegző beszámoló szerint mindkét országban tizenkét újságírót öltek meg az idén.

A számos drogkartellnek otthont adó Mexikóban a szervezett bűnözéssel vagy politikai korrupcióval kapcsolatos témákkal foglalkozó újságírók hamar célponttá válnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.