Kalapáccsal rongáltak meg egy 115 millió éves dinólábnyomot

A parkfelügyelő azt reméli, hogy még helyre lehet állítani a látványosságot.

MTI
2017. 12. 20. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lábnyom 30 centiméter magas peremét az elmúlt héten törték le, a kárt a Melbourne-től 145 kilométerre délkeletre fekvő Bunurong Marine Parknak, a világ egyik ritka jégkorszaki dinoszaurusz-lelőhelyének felügyelője kedden vette észre.

„A szikla itt értelemszerűen nagyon kemény, így úgy tűnik, kalapáccsal ütötték, és a peremein letört a kő. Aki ezt szándékosan meg akarja rongálni, annak nagyjából tudnia kell, hol találja, mivel a szikla felszínén hínár nő. Úgy néz ki, mint bármelyik szikla, amíg az ember közelebbről meg nem vizsgálja és meg nem látja a lábnyom körvonalait” – mondta.

Mike Cleeland, a rongálást felfedező parkfelügyelő szerint sikerült begyűjteni néhány letört kődarabot, ezért reméli, hogy a történelmi jelentőségű látványosság helyreállítható a Viktória Múzeum munkatársai segítségével.

Szakértők szerint a lábnyom egy két lábon járó, hét méter magas húsevő megaloszauruszé. A leletet 2006-ban fedezték fel. A szakértők szilikonos gumilenyomatot készítettek róla, de úgy döntöttek, a lábnyomot a helyén hagyják, hogy a park látogatói ugyanott láthassák, ahol évmilliókon át volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.